Allt du behöver veta om Avanza: Avanza logga in, funktioner och mycket mer!

Avanza är en svensk internetbaserad finansiell tjänst som tillhandahåller olika investeringsprodukter för privatpersoner. Tjänsten grundades 1999 och har idag närmare 1,7 miljoner användare. Avanza erbjuder en plattform för handel med aktier, fonder, räntepapper, optioner och certifikat.

En av de viktigaste funktionerna i Avanza är att användarna kan följa och handla med aktier och andra investeringsprodukter direkt från sin mobiltelefon eller dator. Användare kan också ta hjälp av tjänsten för att följa marknadsnyheter, läsa analyser och få rådgivning om sina investeringar.

Avanza har även under 3 tillfällen utsetts till Årets Bank av Privata Affärer (2018, 2019 och 2020), och haft Sveriges mest nöjda kunder 13 år i rad för sparande, enligt SKI. Därtill har de även under sin tillväxt utökat sin produktportfölj med såväl bolån som pensionssparande.

Avanza logga in

För att använda Avanza-tjänsten behöver användare logga in på plattformen vilket görs direkt på deras hemsida eller app. För den som känner sig osäker kan man även söka efter ”Avanza.se logga in” eller ”logga in Avanza” på en sökmotor för att komma direkt till rätt sida.

Är man sedan tidigare kund hos plattformen loggar man enkelt in antingen med sitt Mobila BankID, eller med hjälp av användarnamn och lösenord. Användare som inte har ett konto hos Avanza kan skapa ett genom att följa registreringsprocessen på webbplatsen. Här behöver du fylla i dina personuppgifter som namn, adress och personnummer, men också svara på frågor kring kundkännedom – som ofta benämns som KYC – och krävs att alla banker efterfrågar.

När avtalet med Avanza är signerat och kontot verifierat kan du börja handla med aktier och andra investeringsprodukter på plattformen.

KYC för att kunna logga in på Avanza

KYC står för ”Know Your Customer” och är en process som finansiella företag måste utföra för att följa lagar och regler kring penningtvätt och finansiering av terrorism. KYC-processen är utformad för att säkerställa att företaget har tillräcklig information om sina kunder, inklusive deras identitet, syfte med användningen av tjänsten och den ekonomiska verksamheten som bedrivs.

Med hjälp av en KYC-process kan finansiella företag identifiera och förebygga risker för penningtvätt och finansiering av terrorism, vilket i sin tur bidrar till en sundare finansiell sektor. KYC-processen kan inkludera identifiering och verifiering av kundens identitet och granskning av kundens transaktionshistorik för att kunna göra en rättvis bedömning av vad kundens målsättning är med den finansiella tjänsten.

Funktioner för bättre investeringar

Som nämnt är Avanza plattformen för handel av olika investeringsprodukter som aktier, fonder och certifikat, men att hitta rätt produkt kan vara svårt för den ovane investeraren. En process som Avanza valt att förenkla genom att erbjuda en lättillgänglig plattform, och funktioner i form av en sökmotor för att användare enkelt ska hitta exempelvis aktier och fonder som de är intresserade av.

Genom deras integrerade sökfunktion som är tillgänglig på webbplatsen och i appen kan användare söka efter specifika produkter eller för att hitta nya investeringsmöjligheter. Därtill finns också möjligheten enkelt kunna följa utvecklingen på befintliga investeringar för att se hur exempelvis aktiekursen ökat eller minskat sedan köp genomförts.

En annan bra funktion är att plattformen även samlar nyheter som är relevanta för det företag, aktier, och fonder man vill investera in. Vid vissa investeringar (som på amerikanska börsen eller handel med krypto) kräver även Avanza att man besvarar en rad frågor för att säkerställa att man vet vad man åtar sig vid en sådan investering. Något som är viktigt för att kunna ta ett välinformerat och tryggt beslut. 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Avanza en populär internetbaserad finansiell tjänst som gör det enkelt för privatpersoner att handla med aktier och andra investeringsprodukter. Plattformen är lätt att använda och erbjuder låga avgifter, vilket gör det enkelt för fler människor att investera på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Genom att söka på ”Avanza logga in” eller ”logga in Avanza” kan användare enkelt logga in på plattformen och använda dess sökfunktion för att hitta nya investeringsmöjligheter.